Rouwen hoort bij het leven

Tijdens het leven zijn er allerlei gebeurtenissen die je raken. Meestal lukt het om dit te verwerken of met behulp van naasten. Soms blijkt dat onmogelijk, de draaglast is dan groter dan de draagkracht. Oftewel, het wordt je allemaal teveel…

De kans op een dip ligt op de loer. Nergens zin in hebben, vermoeidheid, emotioneler reageren of ander gedrag maakt duidelijk dat je uit balans bent. De energie voorraad is als het ware op en je ervaart het leven als zwaar. Er zal sprake zijn van rouw, een proces waarbij begeleiding helpt om het verlies en/of de gebeurtenis te verwerken.

Denk daarbij aan gebeurtenissen als een overlijden, echtscheiding, werkloos raken, lichamelijk beperkt zijn of ernstig ziek worden.
Als therapeute en ervaringsdeskundige voelt Ellen vaak aan wat er nodig is om de gebeurtenis te verwerken. Daarnaast zullen de natuur, de dieren, symboliek, creativiteit en jouw innerlijke kracht

helpen om ruimte te geven aan jouw emoties. Als die geuit zijn lukt het om uit het dal omhoog te klimmen en weer te gaan genieten van de kleine en grote dingen van het leven.

Rouwen is normaal