Alles komt goed!

Als geen ander weet Ellen hoe het is om arbeidsongeschikt te raken.

Jaren geleden bleek er een kwaadaardige tumor in haar rechter oorspeekselklier te zitten, een zeldzame vorm van kanker. De diagnose had een enorme impact op haar, haar leven en haar dierbaren.
In korte tijd volgde een operatie, 7 weken bestraling en bezoeken aan mondhygiëniste en diëtiste. Na de periode van behandelingen kwam ze er achter dat het verwerkingsproces toen pas echt begon.

Om alle ervaringen, gedachten en gevoelens onder woorden te brengen schreef ze een blog en schilderde ze op doek. Ondanks de vermoeidheid bleef ze wandelen, zwemmen en tuinieren. Ze leerde zichzelf steeds beter kennen en door in beweging te blijven zette ze stappen in het verwerkingsproces. Dat verliep moeizaam en was hard werken.

Dit proces bleek tegelijkertijd een veranderingsproces. Het leven was veranderd en ook daar leerde ze mee om te gaan.

Het lukte Ellen terug te keren op de arbeidsmarkt door een invalbaan met beide handen aan te pakken. Later kreeg ze via haar netwerk de kans om een nieuwe uitdaging aan te gaan en ging mensen begeleiden als re-integratiecoach en bedrijfsmaatschappelijk werker.

Deze rollen blijken haar op het lijf geschreven. Op deze manier geeft ze een zinvolle betekenis aan de ingrijpende levenservaring.